Amnesty International schrijfmarathon 2017

10 december is de internationale dag van de rechten van de mens en dan wordt jaarlijks wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.
Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Vorig jaar was de eerste keer in De Knipe en Tjalleberd en dit leverde maar liefst 250 brieven en kaarten op. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Heeft schrijven zin?  Jazeker! Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 55 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt! Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo’n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Meedoen? Iedereen die wil, kan meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon. Loop vrijblijvend binnen op een van de twee locaties in De Knipe en Tjalleberd tussen 10:00-18:00 en schrijf een of meerdere brieven. Er liggen voorbeeldbrieven klaar die kunnen worden overgeschreven, maar een eigen tekst mag ook. Ook is er meer achtergrondinformatie beschikbaar over Amnesty International en de mensen voor wie wordt geschreven. Meehelpen met het ontvangen van de mensen die komen schrijven kan natuurlijk ook, neem dan contact op via amnestydeknipetjalleberd@gmail.com

Locaties:
De Knipe: Kerkelijk centrum, Meijerweg 70