40-dagentijd project

Toelichting collectedoel diaconie tijdens de 40-dagentijd

Aswoensdag op 6 maart a.s. is de eerste dag van de 40-dagentijd voor Pasen. Zes zondagen collecteren we voor een speciaal doel. De diaconie heeft dit jaar gekozen om te collecteren voor de bouw van een school in Sierra Leone. Dit is een project van Earthian Roots. Deze stichting stelt zich tot doel de bevolking van Sierra Leone te ondersteunen bij het opbouwen van het land na oorlogs- en crisissituaties. Want: “nu is het de tijd om weer op te bouwen”. In het Beleidsplan van onze kerkelijke gemeente heeft de diaconie aangegeven dat we meer structurele projecten willen ondersteunen. Steun geven aan structurele projecten bevordert volgens het beleidsplan de (ver)binding binnen onze kerkelijke gemeente. Sinds januari 2018 helpt de stichting de community van Newton Five Mile bij de bouw van een nieuwe school. Inmiddels is er dankzij giften een begin gemaakt. Er is een bouwplan gemaakt en de lokale gemeenschap heeft de fundering gelegd en stenen geproduceerd. Voor de bouw van deze school is nu nog een bedrag nodig van circa 10.000 euro. Als diaconie ondersteunen we dit project van harte!  U ook?