Opbrengst 40-dagentijd project Sierra Leone

De Protestantse kerk van Tjalleberd – De Knipe heeft tijdens de zondagsdiensten voorafgaand aan Pasen, de zogenaamde 40-dagen tijd gecollecteerd voor de bouw van een school in Sierra Leone. In het verlengde hiervan organiseerde de diaconie in samenwerking met de Commissie Actiebestedingen een Paasontbijt op Eerste Paasdag.

De bouw van deze school in Sierra Leone is een project van de stichting Earthian Roots. Sierra Leone ligt in het westen van Afrika en is één van de armste landen ter wereld. Het dorp waar deze school wordt gebouwd heet Newton Five Mile en ligt op zo’n 30 kilometer afstand van de hoofdstad Freetown. Dit dorp is met ongeveer 1500 inwoners net zo groot als De Knipe. Voor de bouw van deze school was nog een bedrag van ongeveer 8.000 euro nodig.

Via de collectes is ongeveer € 1.200 ingezameld. Het paasontbijt heeft ruim € 200,= opgebracht. Het totaalbedrag van € 1.400 is vervolgens door de diaconie verdubbeld en afgerond naar boven tot een bedrag van € 3.000,=. Met dit bedrag kan 60% van de muren van de school worden gebouwd.

Tijdens de kerkdienst van afgelopen zondag 26 mei heeft Willem Boersma van de diaconie een cheque van € 3.000,= overhandigd aan Jonas Williams van de stichting Earthian Roots. In een emotionele toespraak bedankte Jonas de kerkelijke gemeente van Tjalleberd – De Knipe voor deze donatie.

Door het regenseizoen ligt de bouw van de school op dit moment stil, maar binnenkort wordt de bouw weer voortgezet. Mede dankzij de gulle giften tijdens de collectes. Hartelijk dank daarvoor!

De diaconie