Bedankjes

pict_diaconie

In juli, net voor de zomervakantie, heeft de diaconie donaties overgemaakt naar verschillende goede doelen. Van diverse organisaties mochten we hier bedankjes voor ontvangen:

  • Van het Nederlands Bijbelgenootschap ontvingen wij een bedankbrief voor de € 100,- die we hebben gedoneerd voor de vertaling van de bijbel voor lokale bevolkingsgroepen in Indonesië.
  • Het Rode kruis heeft ons bedankt voor de € 250,- die we hebben overgemaakt ten behoeve van hulpverlening rondom de corona crisis. Volgens het Rode kruis is de COVID19-pandemie niet alleen een crisis voor de volksgezondheid, maar ook een humanitaire crisis. Het Rode kruis biedt hiervoor hulp aan dak- en thuislozen en bevolkingsgroepen die normaal niet tot de meest kwetsbaren behoren, maar door de crisis in een situatie terecht gekomen zijn waarbij hun basislevensbehoeften onder druk is komen te staan.
  • Een mooie handgeschreven kaart kregen we van Terre des hommes.

    Een mooie handgeschreven kaart kregen we van Terre des hommes. Men schrijft: “Hartelijk dank voor de geweldige steun tijdens deze coronatijd. Uw gift is onmisbaar voor de gemeenschappen in arme, kwetsbare en door conflicten getroffen gebieden. Kinderen gaan niet meer naar school en veel families hebben moeite om rond te komen. Dit maakt kinderen extra kwetsbaar voor uitbuiting, kinderarbeid en misbruik. Uw gift zorgt dat we hen extra bescherming kunnen bieden. Heel hartelijke dank voor uw hulp en uw vertrouwen in ons werk! Hartelijke groet, Angelique van Oversteeg”.

Wat fijn dat we als kerkelijke gemeente Tjalleberd – De Knipe op deze wijze andere mensen een beetje hoop kunnen geven in deze onzekere en moeilijke tijden.

Johan Medenblik
Voorzitter Diaconie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.