Donaties

pict_diaconie

In onze diaconie vergadering van september is besloten financiële bijdragen leveren voor de volgende goede doelen:

• Het Nepal Studentenprojecten steunen we met een bedrag van 250,- euro. Deze stichting is in Nepal actief op het gebied van studentensponsoring, computeronderwijs, renovatie en bouw van scholen en het realiseren van water- en sanitaire voorzieningen.
  • Kerk in Actie krijgt € 250,- ten behoeve van de ‘Actie sprinkhaan. Verjaag de honger’. Sprinkhanenplagen zorgen in veel landen voor een toename van de armoede. Kerk in Actie ondersteunt boeren met het opzetten van waarschuwingssystemen en voedsel noodhulp.
  • We steunen Kerk in Actie ook met een gift van € 250,- voor ‘Kerk van Hoop in Syrië’. De jarenlange burgeroorlog in Syrië heeft diepe sporen nagelaten: meer dan 12 miljoen mensen zijn van huis en haard verdreven en een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Toch wil de kerk in Syrië, juist in deze enorme nood, een baken van hoop zijn. De kerk helpt bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentra
  • Vanuit de diaconie ontvangt de stichting Mensenkinderen € 150,- voor mensen in nood. In het bijzonder gaat het hierbij om ‘Gehandicapten in Albanië’. In Albanië worden gehandicapten gezien als “zwarte schapen” in de samenleving. Ze zijn niet in tel en niemand wil iets met hen te maken hebben. Mensenkinderen wil hulp bieden aan deze mensen, maar ook in Armenië en Moldavië.
  • Tenslotte ontvangt ‘Vrienden van de Hoop’ 150 euro. In Nederland helpt De Hoop mensen op weg naar een nieuw leven. Mensen die niet meer weten hoe ze verder moeten, door verslaving of psychische problemen, krijgen bij De Hoop uitzicht op een nieuw bestaan.