Paasproject 2021

Evaluatie van project “Eliminatie van de ergste vormen van kinderarbeid in de Mica Mining Belt van Jharkhand, India”.

Tijdens onze 40-dagentijd in april hebben wij Terre des Hommes gesteund en 5.444 euro gedoneerd om 22 gezinnen een veilige toekomst te bieden. Met onze steun zijn er schooluniformen,een landbouwpakket en kippen en geiten aangeschaft, zodat het leven van de gezinnen in provincie Jharkhand in India drastisch veranderd en kinderarbeid in de micamijnen kan stoppen. Dit is een belangrijk deel van een groot project om kinderarbeid uit te bannen.

Doordat micadelving illegaal is in Jharkhand, is het een voedingsbodem voor uitbuiting en kinderarbeid. Hele families zijn volledig afhankelijk van de mijnbouw. Zij werken lange dagen en worden slecht betaald voor de mica. Om te overleven hebben ze geen andere keuze dan hun kinderen ook in de mijnen te laten werken. Dit is zwaar en gevaarlijk werk, waardoor veel kinderen gewond raken, verongelukken of ernstig ziek worden.Deze kinderen volgen geen onderwijs en hebben geen enkele mogelijkheid om de cirkel van kinderarbeid en armoede te doorbreken.

Buiten onze donatie zijn er meerdere doelstellingen om duurzaam verandering te brengen in dit gebied en de kinderarbeid uit te bannen. Terre des Hommes heeft met dit project, mede door onze steun zijn doelstelling gehaald: Effectiviteit: het project heeft veel institutionele processen in de gemeenschap gecreëerd. De kindgerichte levenscyclusbenadering en -strategie zijn buitengewoon succesvol geweest in het project. Het project plaatste het verhaal over de kinderrechten centraal in alle geplande interventies.

Impact: Dit project is erin geslaagd de problematiek van de uitbuiting van kinderen in de micamijnen aan de orde te stellen met een op kinderen gerichte bottom-up benadering. Hun tussenkomst op dorpsniveau en hun intensieve werk met de kinderen en de gemeenschap zorgden ervoor dat de kinderen, hun families, gemeenschapsleden en dienstverleners op lokaal en districtsniveau in staat werden gesteld om verantwoording af te leggen over de veiligheid en bescherming van de kinderen. De bewustwording van kinderrechten en directe maatregelen, zoals de redding en rehabilitatie van slachtoffers van kinderarbeid en kindhuwelijken, hebben de dialoog op gang gebracht en hebben geleid tot een publieke consensus over de kwesties van kinderbescherming.

De activiteiten voor het genereren van inkomsten die zeer relevant zijn om kinderarbeid te bestrijden zijn o.a. door onze steun behaald. Door kinderen, familie en gemeenschap bij activiteiten te betrekken, werden de middelen rondom de begunstigde maximaal benut.

Cijfers vanuit het gehele programma inclusief de steun vanuit de Diaconie:

• 1800 kwetsbare kinderen die leren en opkomen voor hun rechten
  • 1004 gezinnen zijn ondersteund met het genereren van inkomen
  • 8395 kinderen gingen naar school. 100% van de gezinnen kregen toegang tot sociale voorzieningen
  • 2669 gezinnen zijn ondersteund tijdens COVID.

Dit project is succesvol geweest en heeft de problematiek van kinderuitbuiting aan de orde gesteld in de micamijnen met een kindgericht bottom-up benadering. Het heeft ervoor gezorgd dat de kinderen, hun families, de gemeenschapsleden en serviceproviders bij lokale & districtsniveaus bevoegd zijn om hun verantwoording te nemen voor de veiligheid en bescherming van deze kinderen.