Paasgroetenactie 2020

• door

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Sta op’, werd een kruis van takken gemaakt, met als tekst: ‘Opstandig hout’. Pasen, verhaal van de Levende!
Ook onze gemeente doet mee aan de paasgroetenactie. Op zondag 22 maart krijgt u na afloop van de dienst daarom van ons een paasgroetenkaart die u kunt ondertekenen. Op zondag 29 maart kunt u in de kerk de kaart weer inleveren. U kunt de kaart natuurlijk ook bij een van de diakenen langsbrengen.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Het doet goed wanneer iemand je middels een kaart een hart onder de riem steekt.

Wilt u meer weten over de actie? Kijk dan op www.protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank namens de diaconie.

Alize, Geesje, Johan, Marlon en Willem