Afscheid ambtsdragers

Traditiegetrouw vullen we het voorwoord van de Geandewei met bijdragen van de ambtsdragers die afscheid nemen, of een andere taak gaan vervullen. In deze editie het woord aan Johan Medenblik en Jur Hofsteenge.

Het leven van een kerkenraadslid kent, net als het “gewone” leven, hoogtepunten, maar ook dieptepunten. In de afgelopen zes jaar heb ik binnen de kerkenraad en binnen onze kerkelijke gemeente beiden mogen ervaren.

Er is een tijd om te huilen
en een tijd om te lachen,
een tijd om te rouwen
en een tijd om te dansen.

Laat ik me focussen op de hoogtepunten. Wat hebben we als diaconie de afgelopen jaren prachtige acties gehad: de wandeltocht “Gaan voor Ghana”, het pannenkoekrestaurant
De Vrolijkheid”, de actie voor de bouw van de school in Sierra Leone en last but not least de actie “Stop de kinderarbeid in de micamijnen”. Ook de Kerstlunch voor het Aanloophuis “Oer de Brêge” vond ik altijd erg bijzonder.
Het was diaken Taco Soepboer die hier destijds het initiatief voor nam. Mooi om deze Kerstlunch in zijn nagedachtenis voort te zetten.

Ik zal het missen het diaconale werk. Tegelijkertijd ben ik blij met de extra vrije tijd die ik nu heb. Lid zijn van de kerkenraad vraagt nu eenmaal de nodige tijd. Ik wens de kerkenraad en in het bijzonder de diaconie veel succes met het mooie werk dat mag worden uitgevoerd. Bedankt voor de plezierige samenwerking!

Johan Medenblik

Bij de voorbespreking van de dienst op 20 juni jl, waarin de ‘wisseling van de wacht’ plaatsvond kregen de nieuwe ambtsdragers de vraag “waar zie je naar uit?”. Die vraag wilde ik als afscheidnemend ouderling ook wel graag beantwoorden. Ik zie uit naar de avonden zonder de vergaderingen. Zeker in het afgelopen jaar bestond mijn leven vooral uit ‘online’ overleggen, de hele dag door, en dan vaak ook nog ’s avonds weer, allemaal vanuit datzelfde kleine kamertje thuis. Dat ritme ging me wat storen. Om die reden heb ik er dan ook voor gekozen om niet te verlengen. Het is echter wel jammer dat er geen opvolger voor wijk 1 is gevonden, maar hopelijk is dat van tijdelijke aard. Helemaal afscheid nemen doe ik natuurlijk niet. En dat zou ik ook helemaal niet willen. Er blijft nog genoeg over, als lid van het gemeentekoor, redactie en van het mooie team Beeld en Geluid. Ik vind het fijn om me te blijven inzetten voor onze gemeente. Er gebeurt zoveel moois dat ik daarvan deel wil blijven uitmaken. Maar dan ook meer als deelnemer. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar de nieuwe Wie&Wat gids. Hopelijk kunnen we het komend seizoen daar echt gebruik van gaan maken. Op naar een seizoen zonder beeldschermen, zonder mondkapjes en met echte zang!

Jur Hofsteenge