Bedankt!

pict_kerkenraad_1

De afgelopen maanden heeft u, via Kerdienstgemist.nl, de diensten kunnen volgen. Eerst in een ritme van eens in de 2 weken. Nu in het vertrouwde ritme van iedere week. U kunt zich voorstellen dat er achter de schermen behoorlijk wat werk verzet moet worden om dit mogelijk te maken. Ik geef u een klein inkijkje.

Het begint met het maken van een draaiboek. Die rol ligt in eerste aanzet bij de predikant van dienst. Op de eerste versie volgen, naar aanleiding van overleg en praktisch ingestelde medewerkers aan de dienst, vaak nog aanpassingen. Soms op het allerlaatste moment.

De kosters hebben te maken met verschillende opstellingen in de kerken. Zij zetten alles klaar zodat de dienst op de juiste manier in beeld gebracht kan worden. En niet onbelangrijk: zij verzorgen de koffie en thee tijdens de repetities en voorafgaand aan de dienst. Vaak is er al vanaf 08.00 leven in de kerk op de dagen dat we een dienst uitzenden.

De bloemschikkingen die iedere week prachtig aansluiten op het thema van de dienst.

Als de liturgie bekend is dan begint het werk voor de mensen die met de muziek bezig zijn. Er moet geoefend worden door de zangers en zangeressen, de organist of pianist.

Als er een nieuwe opstelling in het liturgisch centrum is vraagt dat aanpassingen vanuit het team Beeld en Geluid voor wat betreft camerastandpunten en plaatsing van microfoons. Het blijkt inmiddels dat er geen dienst eender is.

En na al deze voorbereidingen komt het op de zondagen dan tot een apotheose! Op een buitengewoon professionele manier weten we wekelijks een prachtige dienst neer te zetten met alle betrokkenen. Ook buiten onze gemeente hebben we inmiddels een vaste schare van volgers. Ook zij zijn enthousiast over de prachtige manier waarop we met elkaar invulling geven aan de diensten die we uitzenden.

Daarnaast is er de kinderkring die weer regelmatig invulling geeft aan een stukje samen zijn onder de kinderen.

En het einde lijkt nog niet inzicht. We gaan hier, met ondersteuning van eenieder die betrokken is, mee door. Om het voor u en jullie, die niet iedere zondag lijfelijk aanwezig kunt zijn in onze kerken, toch toegankelijk te blijven houden. Zodat we de diensten samen kunnen beleven. Op deze manier blijven we met elkaar verbonden!

Elders in deze Geandewei treft u ongetwijfeld een oproep aan om u als vrijwilliger aan te melden en daar waar u kunt ook uw bijdrage te leveren.

We kunnen dit niet zonder de inzet van de hierboven genoemde vrijwilligers en beroepskrachten. Iedere week weer wordt er een beroep op hen gedaan. En iedere week staat er een enthousiaste ploeg mensen klaar om dit te realiseren.

Vanaf deze plek wil ik iedereen die betrokken is bedanken voor zijn/haar inzet de afgelopen maanden. Dank, dank, dank.

Jurgen Vroegh
Voorzitter Kerkenraad