Stille verbinding juli 2020

In de maand juli ligt de Stille Verbinding stil. Begin augustus gaan we weer van start. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is de Stille Verbinding de plek waar we elkaar op de meest veilige afstand kunnen ontmoeten. 

Elke morgen is er een gebed en een bijbeltekst. Op die tekst kan ieder in de loop van de dag reageren, wat dan weer uitmondt in een samenvattend avondgebed tot besluit. Vooral het lezen van de reacties op de tekst vind ik mooi: soms zijn er veel reacties, soms minder, maar de tekst heeft ons altijd iets te zeggen. Deze maand valt ie dus stil, maar in augustus gaan we voorzichtig weer van start.

De kaarten
In het verlengde van de Stille Verbinding zijn bijna dertig mensen enthousiast bezig geweest met het sturen van kaarten. Eerst dagelijks, later om de andere dag, verrasten ze iemand (meestal één van onze ouderen) met een kaart. Nu is een kaart een stukje papier, maar wanneer de aandacht waarmee die is uitgezocht of gemaakt, beschreven en verstuurd ervan afstraalt, dan kan ie heel veel doen. Dat bleek wel uit de reacties die er kwamen. Ik hoorde van een mevrouw dat ze alle kaarten aan de muur had opgehangen. Van een ander dat ze de kaarten één voor één had ingeplakt in een soort dagboek van deze tijd. Weer een ander vertelde van de blijde verrassing wanneer ie ’s morgens bij de krant ook een warme groet aantrof. Sommige kaartenschrijvers werden opgebeld om te bedanken en dan ontstond er vaak ook nog weer een mooi gesprek. En een enkeling werd verrast met een mooie kaart terug. Op één daarvan stond een aardig gedicht en dat geef ik u bij dezen door:

               Wie een hand geeft
               ontvangt een hand.
               Wie een hart opent
               ontvangt ontvankelijkheid.
               Wie omziet naar een ander
               zal zelf worden gezien.
               Waar mensen zorgen hebben
               om elkaar, daar wordt
               de draagbaarheid sterker.

Nu komt aan alle goede dingen een eind, en zo ook aan deze schrijfactie. Dat wil zeggen: de coördinatie ervan stopt, kaarten schrijven kan natuurlijk nog steeds. Maar op deze plaats mag ik namens velen in onze gemeente al die enthousiaste schrijvers danken voor hun hartelijkheid en al de ontvangers voor de mooie reacties!

Muziek

Wie de komende maanden de Stille Verbinding mist, mag ’s morgens en ’s avonds oefenen op onderstaande liederen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.