Wenskerstbomen 2020

Om dit jaar de Kerstperiode in beide dorpen een beetje meer op te fleuren is het idee ontstaan om bij de kerken een Wenskerstboom te planten.  De dorpsbewoners konden hun wensen inleveren via de mail,  de “Stille verbinding” of in de brievenbus bij de kerk. In totaal werden er door jong en oud ongeveer 40 wensen ingeleverd. De wensen werden op een briefje geschreven en in een doorzichtige kerstbal opgehangen in de kerstboom. Zondag 27 december kregen de wensen het zwaar te verduren door de naweeën van orkaan Bella. Helaas waren toen niet alle kerstballen bestand tegen deze storm, maar gelukkig kon het grootste gedeelte van de weggewaaide wensen weer achterhaald worden. We willen u de wensen niet onthouden:

De Wenskerstboom-commissie.

– moge het kind dat zijn Goddelijkheid verborg achter zijn armoede in uw hart woning nemen – geduld – een baan die bij mij past – share care en smile – laat het coronavirus in 2021 op de achtergrond zijn geraakt –  paard verzorgen en erop rijden – dolfijnen verzorgen en ermee zwemmen – dat we samen kunnen zijn, gezellig bij elkaar – in bjusterbaarlijk nijjier – frede oer de ierde wer ’t in minskelibben noch yn tel is. Wer ’t de iene noch noed stiet foar de oare – inkeer – ik wil graag unicornslijm – ik wil graag een golden retriever puppy – ik wil graag een ‘leonpak’ van Bralstars – dat ik een goede keeper wordt – ik wil graag een kraanauto –  fijne feestdagen en gezond 2021 – ik wens veel geld en diamanten en dat ik een “Sinterpiet”  mag zijn – meer gerechtigheid en eerlijkheid, vrede voor alle mensen, heel wording van de schepping –  een knuffel voor ieder die dit nodig heeft – ondanks de afstand toch verbinding met elkaar voelen door het licht van Kerst – hou vol, geef niet op – respect en warmte voor en met elkaar en bovenal vertrouwen – in posityf 2021 weryn we us wer frij bewege kinne –  wer alle sneinen sjonge yn de tsjerke tsjinst – een veilige basis voor alle kinderen, omzien naar elkaar, vrede en vrijheid – bliuw sun, bliuw tankber en blier – een wereld zonder covid en met veel bewegingsvrijheid – aandacht voor elkaar – we winskje Vera, har heit en mem, sus en broer in lokkich sun en leafdevol 2021 ta – dat gezegend wordt de weg die u allen gaat met de tochtgenoten die u allen ontmoet –dat deze toestanden volgend jaar allemaal voorbij zijn – dat de engel die de boodschap van vrede in de wereld bracht niet aan uw huis voorbij gaat – verdraagzaamheid -.