Meteen naar de inhoud

Resterende bedrag voor het afbouwen van de school geschonken

Eindresultaat bouw school Sierra Leone

Twee jaar lang hebben wij als Protestantse gemeente Tjalleberd – De Knipe activiteiten georganiseerd en geld ingezameld voor de bouw van de school in Sierra Leone. Sierra Leone ligt in het westen van Afrika en is één van de armste landen ter wereld. De school wordt gebouwd door de stichting Earthian Roots in het dorpje Newton Five Mile, zo’n 30 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Freetown. Dit dorp is met ongeveer 1500 inwoners net zo groot als De Knipe. Bij de bouw van de school is alles handwerk. Met de schep wordt het beton aangemaakt en in schalen wordt het beton naar de bouwplaats gedragen.

Net als vorig jaar hebben we tijdens de 40-dagentijd voor Pasen gecollecteerd voor de bouw van de school. Door de coronacrisis is er minder geld ingezameld dan vorig jaar. In de Geandewei van mei hebben we al bekend gemaakt dat er bijna € 800,= is ingezameld. De diaconie heeft dit opbrengst aangevuld tot € 2.000,=. In de vergadering van de kerkenraad van juni is besloten om dit bedrag nog eens aan te vullen met € 5.000,-. Met deze aanvulling kan de school worden afgebouwd. Het bedrag is betaald uit het budget van de Commissie Actiebestedingen.

Dinsdagavond 23 juni jl. heeft de voorzitter van de diaconie Johan Medenblik de cheque van € 7.000,- overhandigd aan Rooske Westerdijk en Jonas Williams van de stichting Earthian Roots. Rooske en Jonas hebben aangegeven “heel blij” te zijn met deze gift. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van de bouw van de school.

Johan Medenblik
Voorzitter Diaconie

Op website van  de Heerenveense Courant staat een mooi artikel over  de Siera Leone aktie van onze diaconie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op