Meteen naar de inhoud

Kinderkring – december

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Van A tot Z
Bent U de hoogste Heer
Alfa, Omega en zoveel meer
Oneindig groot
Is ook uw heerschappij
U bent het einde voor mij

De letters van het alfabet bepalen de verhalen voor de Kinderkring. Naar het lied ’Van A tot Z’ van Marcel en Lydia Zimmer. Het refrein staat hierboven. Met de jongere kinderen hebben we het twee zondagen over Jozef gehad, over zijn dromen en over Jozef die in de put zit. Twee zondagen zonder letter. Het verhaal van Jozef gaat verder in Egypte hieraan verbinden we de letter D van dienaar. Jozef die de dienaar van Potifar is en als onderkoning het volk dient. De laatste zondag van het kerkelijk jaar is voor de letter E en staat voor eeuwig. God is er altijd zelfs in de dood, we vertelden het verhaal van het dochtertje van Jaïrus.

Een Kerstspel om tijdens advent met het hele gezin te spelen. Het kerstspel bestaat uit een groot spelbord en een kerstboom die in het midden wordt neergezet. Het spel wordt met twee teams gespeeld, het doel van het spel is om als eerste jouw kant van de kerstboom vol te hangen met versiering. Welk team als eerste zijn versiering in de kerstboom heeft hangen is de winnaar van het spel en mag de ster bovenin de kerstboom plaatsen. De kerstfiguren zijn de pionnen en de dobbelsteen bepaalt hoeveel stappen je vooruit mag. Kom je op een vak in de hoek dan mag je de eerstvolgende vraag beantwoorden. Is je antwoord goed dan hang je de eerste versiering in de kerstboom. Nu is het volgende team aan de beurt.

Op de Kinderkring zijn wij bezig met het alfabet, daar gaan we met de Christmas game mee door. Kun je niet naar de Kinderkring of is er geen Kinderkring dan hoef je dus niets te missen. Bij elke letter hebben we een verhaal bedacht die je via een podcast kunt beluisteren. Het zijn geen Bijbelverhalen maar fantasie verhalen. Je zult elke keer wel goed moeten luisteren en opletten, want bij de Christmas game krijg je vragen over de podcast. De Kinderkring en de podcast sluiten op elkaar aan. Het spel stopt dus elke keer totdat je de podcast van de betreffende letter hebt gehoord. Op elke adventszondag en met Kerst verschijnt er een nieuwe podcast. Heel veel speel- en luisterplezier voor alle kinderen en gezinnen. En bent u nu ook benieuwd naar de podcast ook zonder het spel kunt u deze vijf verhalen luisteren. Elke zondag weer een nieuw verhaal en met kerst een speciaal kerstverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op