
Na bang, boos en verdrietig is het nu de beurt aan blij. De zaal van De Barte is vrolijk versierd. Met dertien kinderen hebben we een blije Kliederkerk. Bij binnenkomst zoekt iedereen zijn eigen tas met naam en gaat de emoticons van blij en boos versieren. De tas is nu klaar maar mag nog niet mee naar huis. Ben je snel klaar dan kun je een feesthoedje kleuren. We horen de vrolijke muziek van het Kliederkerklied en ’Ik ben gewoon zo vrolijk’: Op het Kliederkerklied gaan we dansen. Hoe vrolijk zijn we, lachen we wel allemaal? Met de lachende aap, die we uit de kooi halen, is het moeilijk om niet te lachen. In kleine groepjes praten we over blij. Waar word je blij van? Ben je wel eens blij voor een ander? Van wat voor eten word je blij? Waar word je blij van bij de Kliederkerk? Moet je altijd blij zijn? Waar word je niet blij van? De jongere kinderen versieren de tafel en maken vlaggetjes. De andere kinderen doen het blijdschapsmeter spel.
Hoe blij word je van strand, voetbal, huisdieren, kerstfeest, buiten spelen. Ben je er heel blij mee dan ga je bij de 10 staan en word je er helemaal niet blij van dan is het een 1. Dan laten we elkaar zien wat we gedaan hebben en zijn we blij voor de ander. We gaan happy stones maken en die verstoppen bij de zandbak. We luisteren naar het verhaal van het verloren schaap en aan het eind ervan mogen de kinderen de steen met het schaap erop zoeken tussen hun eigen verstopte stenen. Je bent heel blij als je iets verloren hebt en dan terug vindt. In het verhaal van de muntjes zoeken de kinderen nogmaals een steen met muntjes erop.
God is blij als mensen hem weer vinden, we horen het in het verhaal van de verloren zoon. Nu mag ieder zijn eigen steen met naam zoeken bij de boomhut. Kun je altijd blij zijn, kun je blij en verdrietig tegelijk zijn. We horen het verhaal van de bruiloft te Kana, daar waar Jezus is wordt het weer feest. Blij blij ons hartje is altijd blij want Jezus is een vriend van mij, op dit liedje hebben we nog muziek gemaakt. En dan is het tijd voor een slagroomtaartje daar word je blij van en we mogen het zelf versieren en opeten.



