Meteen naar de inhoud

Paaskaarskring

Op 16 en 23 maart was de paaskaars-kring. Eerder in de week was er al een tas met benodigdheden bij alle deelnemers bezorgd. Op de eerste avond hoorden we meer over het gebruik van de paaskaars en de verschillen hierin tussen de katholieke en protestantse kerk. Zo brandt de katholieke paaskaars alleen tussen Pasen en Pinksteren. In tegenstelling tot de protestantse kerk, waar de kaars symbool staat als Godslamp en iedere zondag wordt ontstoken als viering van ‘klein Pasen’. Ook stonden we stil bij de verschillende symbolen die er op de kaars staan en waar deze naar verwijzen. Vervolgens ging de tas open en hierin zaten naast een kale paaskaars, een paar oefenkaarsjes, een paar vellen gekleurde kaarsenwas, uitleg/ handleiding, paaseitjes en een theezakje.
Hoewel een samenkomst via teams nou niet direct de associatie met ‘verbon-denheid’ oproept, ontstond dit wonder-wel toch wel snel gedurende de avond. Door het delen van de persoonlijke verhalen, maar ook het plezier en het samen bezig zijn. Die verbondenheid was er gedurende de week ook.
Omdat niet iedereen dezelfde kleuren was had gekregen, kwamen de paaseitjes goed van pas in de ruilhandel onderling om voldoende verschillende kleuren te bemachtigen. Er werd druk gehandeld in de app en de was werd bij elkaar opgehaald of bezorgd.
Op de tweede avond presenteerde elk zijn eigen kaars en werden de gekozen symbolen toegelicht. Er ontstonden zelfs ideeën om, in een nieuw jaar, door gemeenteleden een paaskaars voor onze beide kerken te laten maken. De resultaten van de paaskaarskring ziet u op de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op