Meteen naar de inhoud

Red de kinderen uit de micamijnen

In de 40-dagentijd voor Pasen is de Diaconie collecte voor het project ’Stop de kinderarbeid in de micamijnen’ van de stichting ’Terre des Hommes’.

In Jharkhand een deelstaat van India, meer dan anderhalf keer groter dan Nederland, bevinden zich illegale micamijnen. Kinderen vanaf vier jaar worden de mijnen ingestuurd om mica te verzamelen. Ze werken lange dagen in het donker en verdienen net genoeg om rijst te kopen. Kinderen hebben te maken met botbreuken, schaafwonden en longziekten. Regelmatig verongelukken er kinderen in de mijnen.

Mica is een mineraal dat in rotsen zit, het isoleert en is hittebestendig en heeft een glanzend effect. Mica wordt gebruikt in elektronische apparaten, cosmetica, auto’s en lak.

Terre des Hommes haalt kinderen uit de micamijnen. In clubverband geven zij kinderen training over kinderrechten. Zij zorgen voor onderwijs. De ouders worden geholpen met het opzetten van kleine bedrijfjes zoals het houden van geiten, manden en kleding maken. Zij krijgen hulp bij het gebruik maken van overheidsregelingen.

Niet alleen de collecte, maar ook de opbrengst van de actie ’Krassen naar Pasen’ gaat naar het project ’RED DE KINDEREN UIT DE MICAMIJNEN’. Samen willen we 10 gezinnen uit de micamijnen halen en daar hebben we € 2.500 voor nodig.

Krassen naar Pasen

Verveelt u zich ook zo in deze corona tijd. Weet u niet meer wat u moet doen. En wilt u lekker veilig thuis blijven!
Vervelen uw kinderen zich ook zo. Wilt u ze ook graag elke dag iets nieuws aanbieden, maar weet u niet altijd iets te verzinnen.
Bent u al wat ouder en durft u in deze periode niet overal meer naar toe te gaan, maar wilt u wel wat leuks doen……. Dan is dit iets voor u, de kraskaart ’Krassen naar Pasen’.

Geef een kraskaart aan uw kinderen, uw familie of vrienden en ze zullen gegarandeerd plezier hebben. Elke dag is het weer een feest als de kraskaart tevoorschijn wordt gehaald. Uw kinderen zullen stralen en er elke dag om vragen. En het is niet moeilijk. Al wat u nodig hebt is een muntje, meer niet. Iedereen kan dit doen.

Stelt u zich de blije gezichten eens voor als u een kraskaart besteld. Elke dag mag u een rondje open krassen en komt er een afbeelding tevoorschijn. Op de scorelijst kunt u bijhouden wat u gekrast hebt en ziet u meteen of u al iets gewonnen hebt. Hebt u iets gewonnen, maak een foto van uw kraskaart en app die naar het ’Kras Team’. Zo simpel is het en de prijs wordt bij u op de stoep bezorgd.

Met € 2.500 bieden we de gezinnen onderwijs en scholing om ze een nieuwe toekomst te bieden. U krast toch ook mee voor zo’n fantastisch doel? En voor de gigantische hoofdprijs?

Bestel nu een van onze kraskaarten! U kunt kiezen uit:

De Familiekraskaart (voor €25,-), leuk voor jong en oud. Met extra kansen op zondag en kans op de gigantische hoofdprijs!

De Weekkraskaart (voor €5,-), ontdek al krassend waar de lezing van komende zondag overgaat. Elke week weer opnieuw te bestellen.

De Kinderkraskaart (voor €2,50), een unieke kraskaart met aanvullende verhalen. Deze kraskaart wordt net zo leuk als de adventsslinger en verschijnt elke week. Voor ieder die zich kind voelt.

De Goede doelen kraskaart (voor €15,-), met deze kraskaart sta je elke dag stil bij het goede doel. Elke keer kras je weer een plaatje wat te maken heeft met de gezinnen uit de mica mijnen.

U hoort het al, volop krasplezier en kans op fantastische prijzen!

En weet je wat leuk is! U mag zoveel kraskaarten combineren als u wilt, u vergroot alleen uw kans op prijzen!
En het mooie is, u helpt ons ook om het gezamenlijke doel van 2500 euro te behalen!!

Dus pak die telefoon en app naar 0683001299 en bestel een kraskaart.

Wekelijks houden we u op de hoogte van de stand.

Ook leuk om cadeau te geven aan familie, vrienden of buren!! Want iedereen krast mee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op