Meteen naar de inhoud

Zomaar een dak

Deel 3

Na twee voorgaande artikelen inzake de plannen om ons interieur van de Aengwirder Tsjerke aan te passen, zult u toch nog met de vraag zitten: hoe kom je aan zo een titel!

In de dagen voor de verjaardag van onze goedheiligman en onze hartjes weer van opwinding bonzen, denkt u…..aha ik snap het…Sinterklaas rijdt op zijn paard ook over daken….en het dak van de Aengwirder Tsjerke is niet “zomaar een dak” …….zeker niet! Het herbergt voor menigeen dierbare herinneringen, want wat is er veel gebeurd. Waarbij rouw en trouw dicht bij elkaar komen, waar bijzondere diensten zijn gevierd en zo heeft een ieder van jullie wel zijn/haar memoires.

Echter nu is er een klein groepje bezig om veranderingen aan te brengen…..inmiddels bent u op de hoogte wie deze mensen zijn….en dat zijn nou net niet mensen met twee rechterhanden…..o…o…o!

Gelukkig voor u……zij kennen hun beperkingen (in ieder geval de schrijver) op het vlak van verbouwen…….echter……wat een fantasie hebben deze mensen. Rem Koolhaas (vermaard architect) zou er jaloers op kunnen worden….echter na het zien van vele kerken in Friesland, zijn ze er nog niet uit. Jaja het lijkt wel op de huidige coalitievorming…..ik hoor het u denken…..de vergelijking Rutte en Praamsma, Wopke vs Jelle, Kaag vs Oosterhoff en de oppositie die hun op de hielen zit ook hier opmerkelijke vergelijkingen, Jinke vs Lilian, Jan vs Jesse en Narda vs Caroline.

Wel….ik kan u melden dat het er toch een stuk gemoedelijker en vriendelijker aan toegaat, sterker er is geen oppositie! De neuzen wijzen dezelfde kant op…..zeker na een rondje kerken bezoeken…veel goede en leuke verbouwingen gezien en uiteraard ook teleurstellende.

Maar de Aengwirder Tsjerke…is niet “zomaar een kerk”, het heeft twee zijbeuken, en die zijn er niet zoveel in ons mooie Friesland….en dan zie je de kracht van dit groepje mensen….er zit er eentje tussen met roots in Grunn’….en die kende een aantal kerkjes die er ongeveer uitzien als de onze! Dus we zullen onze vleugels spreiden en richting onze oosterburen trekken.

Ook is er binnenkort een meeting met twee mensen die meer weten over de historie en de vorige verbouwing. U hoort daar de volgende keer meer over. Want geld is een ding…..kennis is veel belangrijker…dus kennis wordt op deze manier binnengehaald.

Echter terug naar de titel…..u zult wel denken…..hij babbelt maar raak, maar waar komt die titel vandaan…..Sinterklaas gooit wel iets door de schoorsteen en weg is hij weer…en het heilige geloof in deze man is bij de meesten ook wel weg… nadat ze al vele jaren achtereen hun eigen schoen moesten vullen.

En nu dan het heuglijke moment….tadaa…leest cq zingt u lied 276 maar….hier heeft de voorzitter zijn inspiratie vandaan.

Hartelijke groet, Jelle namens “zomaar een dak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op