Meteen naar de inhoud

Zomaar een dak

Update 6

Zoveel mensen zoveel wensen, zoveel gedachten. We hebben gedroomd, onze gedachten de vrije loop gelaten en een beetje kader aangebracht door verschillende denkrichtingen uit te werken.
We zijn positief geprikkeld, geïnspireerd en ook in verwarring; dat doet  ”Out of the box” denken. Je maakt de box (lees kerk) in gedachten helemaal leeg.

En dan ga je denken; Stel dat je  in een compleet lege kerk alles in zou kunnen kleuren en gebruik mag maken van alle opbrengsten die we met elkaar hebben verzameld. En dan; hoe zou God naar ons ontwerp kijken? Met een frons, een glimlach, een opgestoken duim of zou hij zijn handen voor zijn ogen slaan? Zou hij zeggen; ”Komt wel goed schatje” of ”Goed bezig”?

Terwijl ik een maquette van de kerk in Tjalleberd maak reflecteer ik op onze opdracht, de verkregen inzichten, vragen en ideeën. Groene Kerk, verbinding, kleuren van de regenboog, gebed, stromende rivier, meditatief moment, sacramenten, activeren, beleven, hoop, muziek, spel, verdragen, ruimte aan elkaar geven en ruimte vullen.
God wat krijgen we een mooie kans van U en tegelijkertijd: wat een bijzondere en ook ingewikkelde opdracht. Hoe ziet U het in onze tijd? Laat uw licht er toch ook vooral over schijnen en inspireer ons alstublieft. Amen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op