Meteen naar de inhoud

23-03-2022

We zijn niet de enige gemeente die bezig is met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Vanavond om 19.00 uur start KRO-NCRV op NPO2 hier een serie over: ‘Nederland geeft thuis’.

Even een korte update vanuit de commissie Oekraïne. We hadden ons ingeschreven bij de gemeente Heerenveen en bij takecarebnb voor de opvang van een gezin van vier tot zes personen. Eerder al hadden we een vraag van de gemeente Heerenveen gehad, waar we nee op moesten zeggen, omdat we er nog niet klaar voor waren. Nu bleek dat er geen vraag was die bij ons aanbod paste. We zochten andere wegen, ik stak mijn licht op bij m’n collega’s in de werkgemeenschap en toen reageerde Jouke Droogsma. Die is inmiddels bekend van de TV, voor wie vanavond om 19.00 uur naar NPO 2 gekeken heeft. Hij had net een aanvraag gekregen van twee gezinnen die graag bij elkaar wilden blijven en in totaal zes mensen telden: drie volwassenen en drie kinderen, één hond en één kat. Na wat heen en weer geappt te hebben was er al snel een match.
Beide gezinnen waren vanmiddag nog in Oekraïne, vlakbij de grens met Moldavië. Ze komen met hun eigen auto en zijn dus nog wel even onderweg. We verwachten ze dus niet eerder dan vrijdag, maar het kan ook gemakkelijk een paar dagen later worden. Ze spreken goed Engels, dus dat zal straks met de communicatie niet zo moeilijk zijn.
Tot zover de update. De komende dagen valt er ongetwijfeld meer te melden en zullen we ook nog wel een beroep op u doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op