Meteen naar de inhoud

Gerard van Norel 40 jaar organist

Soms is het goed om je buren in de gaten te houden … Dit was zeker het geval toen bleek dat de Gemeente Akkrum aandacht besteedde aan het 40-jarig jubileum van Gerard van Norel als organist. Gerard is dan wel het grootste deel van zijn loopbaan al organist in Akkrum. Maar, wat misschien een klein aantal mensen nog weet, Gerard is ooit als organist begonnen in de Hervormde kerk in De Knipe. Hij was toen nog maar 14 jaar, en ging vanuit Haskerdijken 1x per 14 dagen op de fiets, en later op de brommer, zo vertelde zijn vrouw Geertje, om in de dienst in De Knipe te spelen. De andere week speelde hij in Akkrum, en zo deed hij dat jaren om en om. Op een gegeven moment heeft hij helemaal de overstap gemaakt naar Akkrum. Hoe fijn was het toen een aantal jaren geleden, om precies te zijn in mei 2017, Gerard bereid was om ook weer in Tjalleberd te gaan spelen, waar we als gemeente Tjalleberd-De Knipe enorm blij mee zijn.
Het talent van Gerard werd dus al op jonge leeftijd duidelijk. Orgeldocenten zagen veel in hem, en hij werd aanbevolen om naar het conservatorium te gaan. Zijn professionele hart lag echter ook met name in de agrarische sector. Gelukkig zijn er, naast zijn eigen enthousiasme, altijd mensen geweest die hem zijn blijven stimuleren om door te gaan in de muziek, zoals zijn eigen moeder, die zelf ook organist was.

We zijn als gemeente Tjalleberd-De Knipe erg gezegend met zo’n getalenteerde en bevlogen organist als jij, Gerard. Fijn dat je het spelen in Akkrum wilt combineren met het spelen in Tjalleberd. We weten dat het orgel in Akkrum ‘meer kan’, maar jij bent in staat om ook het orgel in Tjalleberd telkens weer net iets meer te laten doen dan we mogelijk achten. Hartelijk dank Gerard voor je prachtige muziek: als jij de registers opentrekt, gaat die rechtstreeks naar ons hart. We willen je van harte feliciteren met je 40-jarig jubileum en we hopen nog heel lang te mogen genieten van jouw orgelspel.

Namens de hele gemeente Tjalleberd-De Knipe heeft het college van kerkrentmeesters Gerard een boeket met waardebon overhandigd.

Namens het college van kerkrentmeesters,
Bettie Oosterhoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Klik op Chat openen ↓
Klik op Chat openen ↓
😀 Hallo, stuur een appje naar genoemd contact voor meer info en/of opgave voor deze activiteit. 😅


Volg de Stille verbinding, klik op