STARTDIENST

• door

Thema Startzondag: Groene kerk!

Als kerkelijke gemeente Tjalleberd – De Knipe willen we een groene kerk zijn. In ons Beleidsplan staat:

“Als geloofsgemeenschap zijn wij ons bewust van ons rentmeesterschap over deze aarde. Daarom willen we, meer dan voorheen, denken vanuit de schepping”.

Maar hoe breng je dat nou in de praktijk? Hoe geef je inhoud aan het voornemen om een groene kerk te zijn?

Op de startzondag op 27 september a.s. willen we het onderwerp Groene kerk centraal stellen. We willen voorbeelden laten zien van hoe je als kerkgemeenschap een Groene kerk kunt zijn. Daarbij komen vijf verschillende thema’s aan de orde die hiermee een relatie hebben:

• Energie & Klimaat;
  • Schepping & natuur
  • Bewust inkopen
  • Geloof & Inspiratie
  • Omgaan met geld

Zie ook: www.groenekerken.nl

We komen ’s morgens om 10.00 uur samen op het STOER-veld achter de Multifunctionele Accommodatie “De Barte” in De Knipe (Ds. Veenweg 10 8456 HR).  Daar beginnen we de dienst tot en met de overdenking die uitloopt op het thema Groene Kerk.
Als de weersomstandigheden te slecht zijn voor een hagenpreek wordt er een online dienst verzorgd vanuit de kerk in De Knipe, zodat een ieder dit thuis kan bekijken. Uiterlijk zondagmorgen acht uur kunt u op website, facebook en de App-groep Stille Verbinding lezen of de dienst in de openlucht doorgaat of niet.

Weer of geen weer, na de overdenking vervolgen we de dienst met een uitgezette wandelroute langs de hierboven genoemde thema’s. Op verschillende locaties maakt u een stop en krijgt u uitleg over één van deze thema’s. Bij één van die stops drinken we gezellig een bak koffie met elkaar. In verband met de coronasituatie is nu nog niet duidelijk of we in kleine groepjes kunnen wandelen of dat u de route individueel aflegt.
Aan het eind van de tocht verzamelen we ons weer op het STOER-veld en sluiten we de dienst af met gebed en zegen. Dat zal zo ergens rond de klok van twaalf zijn. Hopelijk keren we vervolgens vol inspiratie weer huiswaarts.

Geheel ten overvloede: we houden de hele startzondag anderhalve meter afstand van elkaar en bij gezondheidsklachten blijven we thuis.