verslag Kliederkerk 1 november

Op 1 november hebben we de tweede Kliederkerk gehouden met het thema MUZIEK, na BANG ging het deze keer over BOOS. Bij binnenkomst werden er door 33 kinderen dan ook boze mensen getekend. We begonnen vrolijk met het Kliederkerk lied, waarop we een dansje hadden bedacht. Hierna werden de kinderen in drie groepen verdeeld, elke groep ging naar een anderen ruimte voor een activiteit. Na ongeveer een half uur gingen we rouleren.

Knutsel een gitaar
Als je boos bent kunt je lekker rammen op je gitaar. Je zocht een bakje en een gitaarhals uit, die plakte je met tape aan elkaar. Met nog meer gekleurde tape en verfstiften kon je het versieren. De elastieken die je erom spande werden de snaren. Elke gitaar had zijn eigen klank.

Praten over BOOS zijn
Wanneer ben je boos en wat doe je dan, in een kring werd daarover gepraat. Het verhaal van `het boze boek` werd voorgelezen. Hoe je dan wel moet reageren als je boos bent hoorden we in het lied `leren goed te reageren` van Herman Boon.

Maak een levende kettingreactie
Als ik boos ben op jou, is de kans groot dat jij boos wordt op een ander. Zo gaat het door als een kettingreactie heb je zomaar allemaal boze mensen. Om dat te laten zien gingen we met ballen, blokjes, boeken en kinderen een parcours maken. En als een kettingreactie duwde de een de ander aan en zette alles in beweging.

Saul en David
Het Bijbelverhaal van Saul en David liet zien hoe muziek kan helpen om je boze bui en somberheid te laten verdwijnen. Van het harpspel van David werd koning Saul vrolijk. En toch ging het nog mis, na al de boze buien van Saul werd hij nu ook nog jaloers op David en gooide zijn speer naar David. Gelukkig wist David de speer te ontwijken, maar hij was niet meer veilig in de buurt Saul.

Als afsluiting gingen we stampen en met de eigen gitaar muziek maken op het ‘mopperlied’.
Met de poster Kliederkerk -Boos, de cake bom met lontje, een antistressbal gemaakt van een ballon gevuld met waterparels, en de zelfgemaakte gitaar gingen de kinderen naar huis.

Slideshow
We cannot display this gallery