verslag Kliederkerk 4 oktober

Muziek is het thema van de komende vijf Kliederkerken. In muziek kun vind je alle emoties terug en met al die emoties ben je welkom bij God. Op 4 oktober was het thema: BANG. In De Barte hadden we het al versierd met muziek instrumenten maar nog niet genoeg. De 22 aanwezige kinderen mochten eerst zelf versiering kleuren, deze hangen we de volgende keer op. We luisteren naar het Kliederkerklied van Trinity en proberen er op te dansen, dat is best nog onwennig. De kinderen worden in groepen verdeeld en volgen per groep de onderdelen van het programma.

Trommels maken
Met een trom kan je veel lawaai maken, misschien ben je dan niet meer zo bang. Van plastic bakjes met ballonnen en versierd met tape maakt iedereen een trom.

Praten over bang zijn
De jongere kinderen luisteren naar het verhaal van `het boek is bang`. Met elkaar wordt er gepraat over bang zijn en maken ze er tekeningen van. Monsters, prikken en donker, bloed en steekmuggen komen voorbij.

Muziek
Met boomwhackers en soundbellows gaan de oudere kinderen het lied `Gruwelijk eng` oefenen. De jongere kinderen gaan dansen met dansdoekjes op het lied `Je hoeft niet bang te zijn.` zij doen nog het instrumentenspel, luister naar het geluid en ga bij het juiste instrument staan, even rennen door het speellokaal.

22 Kinderen luisteren aandachtig naar het verhaal van Paulus en Silas. Zij zitten vast in de  gevangenis van Fillipi en zijn vast heel bang geweest. Midden in de nacht gaan zij bidden en zingen tot God. Dan gebeuren er wonderlijke dingen.

We kijken naar de kinderen die muziek maken op het lied `Gruwelijk eng` en naar de dans van `Je hoeft niet bang te zijn`. Het laatste lied is `monsters in je hoofd`. Nog wat drinken en met een trommel traktatie en de poster gaat ieder weer naar huis. Het was een gezellige middag, we weten nu wat we kunnen doen als we bang zijn.