• door

U heeft het inmiddels wel begrepen: in deze onzekere tijden geen kerkdiensten in Tjalleberd en De Knipe. We missen het om elkaar niet wekelijks te kunnen zien en ons verlangen met elkaar te delen.  Gelukkig hoeven we niet helemaal zonder te zitten: er zijn verschillende mogelijkheden om een kerkdienst op afstand mee te maken.

Op de computer

Heeft u een computer? Dan kunt u terecht op verschillende websites. Het handigst is misschien nog wel die van de EO, daar staan verschillende diensten bij elkaar die wat beeld en geluid betreft van hoge kwaliteit zijn. Inhoudelijk variëren ze van de kapeldienst uit Utrecht tot de Bethel in Drachten en de Hersteld Hervormden op Urk. De website is erg gebruiksvriendelijk, dus dat wijst zich vanzelf.

Bent u bereid wat meer zoekwerk te doen, dan kunt u kijken op Kerkomroep en Kerdienstgemist. Op die laatste site staan doorgaans onze eigen diensten. Op beide sites krijgt u eerst een grote kaart van Nederland en kunt u zoeken op plaats en daar de door u gewenste kerk aanklikken. Gezien de huidige situatie zult u in veel plaatsen alleen oude opnames vinden. De geluidskwaliteit zal soms iets minder zijn, beeld is er niet altijd bij, maar u heeft wel veel meer keus dan op de site van de EO. Het is de keus voor de ‘doe-het-zelvers’.

Bij alle sites kunt u kerkdiensten de hele week nog terugkijken.

Hier kunt u ze vinden:

www.pkn-tjalleberd-deknipe.nl/kerkdienst-gemist

www.kerkomroep.nl

www.kerkdienstgemist.nl

www.eo.nl/samengeloven/kerkdiensten

Op televisie

Heeft u geen computer, dan kunt u op TV ook nog alle kanten op. Zoals het er nu voor staat zijn er op zondagmorgen de volgende mogelijkheden:

• 8.00 uur en 9.00 uur op RTL 5: Hour of Power (in het Engels met Nederlandse ondertiteling);

En verder is er natuurlijk:

Op radio

Kerkdiensten zijn er op de radio niet zo veel te vinden, maar wel:

Er is nog meer te noemen, maar hier zit vast al wel iets bij. Ondanks dit prachtige aanbod kijken we ernaar uit op zondagmorgen weer echt bij elkaar te zijn!

We proberen te zijner tijd ook zelf een eenvoudige viering of korte meditatie online te zetten, met beeld en  geluid. Houdt u daartoe onze website en de Stille Verbinding in de gaten. Bij vragen kunt u altijd bellen met ds. Riemer Praamsma (0513-438636) of één van de andere leden van de kerkenraad.