Commissie Groene kerk

pict_groene kerk

Ons handelen en onze houding ten opzichte van Gods schepping heeft veel invloed op milieu en klimaat. De Schepping waar we onderdeel van zijn én afhankelijk van zijn, maar waar we ook verantwoordelijk voor zijn. De Protestantse gemeente van Tjalleberd – De Knipe heeft de ambitie uitgesproken een Groene kerk te willen zijn.

De commissie Groene kerk wil inhoud geven aan deze ambitie van onze gemeente. Daarbij volgen we vijf thema’s die het landelijk team Groene kerken hanteert:

• Energie & Klimaat;
  • Schepping & natuur
  • Bewust inkopen
  • Geloof & Inspiratie
  • Omgaan met geld

De komende jaren willen we deze thema’s nader uitwerken: Hoe kunnen we bijvoorbeeld een duurzame kerk zijn ten aanzien van ons energieverbruik? Kunnen we misschien zelf energie gaan opwekken? Deze en andere vragen willen we de komende tijd samen met de leden van onze kerkgemeenschap oppakken en beantwoorden. Denkt u mee? Neem dan contact op met Johan Medenblik 0513-845372 j.medenblik@hotmail.com en houd website en facebook in de gaten.